foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

OTTHONUNK A FÖLD

2019. április 05-én rendeztük meg a Kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvodában az „OTTHONUNK A FÖLD” című komplex ismeretterjesztő-környezetismereti rendezvénysorozatot.

A 201108/01918 kódszámú projekt sikeres megvalósulását támogatták: a Nemzeti Kulturális Alap az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Kisvárda Város Önkormányzata, a Földkelte Egyesület és a Kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda.

A szervezésben, a megvalósításban, a projekt népszerűsítésében partnereink voltak: a kisvárdai történelmi egyházak, a város és vonzáskörzetének oktatási intézményei, civilszervezetei, a helyi média. Az intézményben napközben egyetemi tanárok, környezetvédő szervezetek és jeles környezetvédők szerepeltek ismeretterjesztő előadásaikkal, de volt filmvetítés, méhész bemutató, gyümölcslékóstoló, látványos és elgondolkodtató kiállítás és vetélkedő is.  

A projekt keretében rendeztünk az újrahasznosítás jegyében, az óvodások és a középiskolai diákok alkotásaiból készült kiállítást. A 10-14 éves korosztály részére környezetismeretei vetélkedőt tartottunk, amelyen az általános iskola 8 csapata vett részt.

A rendezvénysorozatban színvonalas kulturális műsort adtak a Kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda növendékei a nagyszámú közel 1200 fő érdeklődő közönségnek.

Megvalósított programjainkon keresztül széles skálán sikerült bemutatnunk a környezetismeret értékőrző, értékmentő, értékteremtő küldetését.

A programsorozat 2019.04.10-én zárul.

http://www.nka.hu/

 

 • Hírek

  • Közönségsikerek a Kortárs Irodalmi Nap Kisvárdán a Költészet Napján

   Közönségsikerek a Kortárs Irodalmi Nap Kisvárdán a Költészet Napján

   2019. április 15.

   2019. április 11-én került megrendezésre a Kortárs irodalmi nap című rendezvényünk. Több helyszínen is megemlékeztünk a Költészet Napjáról, és József Attila születésnapjáról. Rendezvénysorozatunk első helyszíne reggel 9 órától Kisvárdán, a Móricz Zsigmond úti óvodában volt, ahol vendégünk Kis...

  • OTTHONUNK A FÖLD ismeretterjesztő-környezetismereti rendezvénysorozat

   OTTHONUNK A FÖLD ismeretterjesztő-környezetismereti rendezvénysorozat

   2019. április 09.

   OTTHONUNK A FÖLD 2019. április 05-én rendeztük meg a Kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvodában az „OTTHONUNK A FÖLD” című komplex ismeretterjesztő-környezetismereti rendezvénysorozatot. A 201108/01918 kódszámú projekt sikeres megvalósulását támogatták: a...

  • "Kortárs Irodalmi Nap Kisvárdán, a Költészet Napján"

   2019. március 26.

   Kisvárdai Móricz Zsigmond úti Óvodával, az anarcsi Czóbel Minka Általános Iskolával, a Béres József TIT Egyesülettel, a Várday István Városi Könyvtárral, a Várday Kata Gimnáziummal a fenntartásunkban működő amatőr művészeti csoportok közreműködésével megrendezzük a „KORTÁRS IRODALMI NAP KISVÁRDÁN, A...

  • "OTTHONUNK A FÖLD" ismeretterjesztő-környezetismereti rendezvény

   2019. március 19.

   „OTTHONUNK A FÖLD” című környezet kulturális konferencia, kiállítás és vetélkedőt szervezünk Kisvárdán 2019.04.05.-én a Szent László Szakközépiskola és Gimnáziumban. Programok: • Kulturális műsor • „OTTHONUNK A FÖLD” című természetismereti film vetítése • Szakmai kiselőadások: Dr. Juhász...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >> (19)


Copyright © 2019 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.