foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

2019. április 11-én került megrendezésre a Kortárs irodalmi nap című rendezvényünk. Több helyszínen is megemlékeztünk a Költészet Napjáról, és József Attila születésnapjáról. Rendezvénysorozatunk első helyszíne reggel 9 órától Kisvárdán, a Móricz Zsigmond úti óvodában volt, ahol vendégünk Kis Ottó, József Attila-díjas kortárs író-költő volt.  A gyerekek nagyon nagy lelkesedéssel fogadták a költőt, még a verseit is nagy-nagy átéléssel adták elő. A költő több művéből is ízelítőt adott az óvoda közösségének.

Következő helyszínünk Anarcson a Czóbel Minka Általános Iskola volt, ahol a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak zenés kulturális műsort. Ezt követően az iskola igazgatója Kertész Zoltánné tartott egy rövid előadást József Attila életéről, költészetéről, munkásságáról. Szavaló verseny következett a költő születésnapja alkalmából. 17 felső-tagozatos általános iskolai tanuló adta elő az általuk szabadon választható verseket. A szavalóknak nagy sikerük volt a helyi hallgatóság előtt. Minden fellépő Oklevelet és könyvjutalmat kapott.

Délután 13. órától került sor a kisvárdai Várday Kata Református Gimnáziumban a József Attila Szavalóversenyre, és Vári Fábián László József Attila és Tőkés László Díjas költővel, íróval való találkozásra, Író Olvasó program keretében. 27 középiskolás tanuló vett részt a szavalóversenyen.

A program szervezői könyvjutalommal és oklevéllel díjazták a fellépő fiatalokat. Ezzel a rendezvénnyel párhuzamosan folyt a Kisvárdai Polgármesteri Hivatal Konferencia termében a rendhagyó irodalmi óra Kis Ottó József Attila Díjas Költővel. A rendezvényen kb. 140 fő általános iskolás fiatal vett részt.

A nap zárásaként délután 16 órától a kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban zenés kulturális programot tartottunk. Felléptek és közreműködtek a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Író-Olvasó találkozó keretében mutatkozott be a felnőtt korosztálynak Kiss Ottó József Attila díjas költő. A 107108/02422 kódszámú projekt megvalósítását támogatták: A Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, A Kisvárdai Önkormányzat, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, A Várday István Városi Könyvtár. A rendezvénysorozatot szervezte a Van Esély Közhasznú Egyesület. A program az eredeti tervek szerint valósult meg. Valamennyi helyszínen nagy közönségsikernek lehettünk tanúi.

http://www.nka.hu/

 

 • Hírek

  • Drogprevenciós szolgálat a LeszFeszten

   Drogprevenciós szolgálat a LeszFeszten

   2019. június 21.

   A Van Esély Közhasznú Egyesület drogprevenciós szolgálatot, nyilvános prevenciós napot valamint pszichológiai tanácsadást tart 2019. július 04.-05.-06.-án az 5. LeszFeszten. A rendezvény ideje alatt a Civil-sátorban drogprevenciós filmek vetítése, pszichológiai tanácsadás valamint felvilágosító tanácsadói...

  • Kulturális delegáció utazott Krasznára 2019. június 12-én

   Kulturális delegáció utazott Krasznára 2019. június 12-én

   2019. június 13.

   2019. június 12-én kulturális delegáció utazott a romániai Krasznára. Bogya Miklós Polgármester Úr meghívására érkeztünk a községbe, ahol szívélyes fogadtatásban volt részünk. A két település már több éve tartja egymással a kulturális  kapcsolatot, több ízben találkoztak a települések vezetői és a...

  • Drogprevenciós előadás a Kisvárdai Családi és Gyereknapon

   Drogprevenciós előadás a Kisvárdai Családi és Gyereknapon

   2019. június 03.

   Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint a Kisvárda Város Önkormányzat közös rendezésében tartandó " TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG " című egészségnevelési rendezvényünkre. Időpont: 2019. június 08. 09 óra...

  • Látogatás Nagymihályba

   Látogatás Nagymihályba

   2019. május 28.

   Mgr. Eva Raffayová Nagymihályi Kulturális Központ igazgatójának meghívására 2019. május 27.-én Nagymihályba (Mihalovce) utazott a kisvárdai kulturális delegáció. A látogatás célja az őszi kisvárdai programok egyeztetése, művészeti csoportok meghívása és tapasztalatcsere volt.

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 > >> (21)


Copyright © 2019 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.