foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

2019. április 11-én került megrendezésre a Kortárs irodalmi nap című rendezvényünk. Több helyszínen is megemlékeztünk a Költészet Napjáról, és József Attila születésnapjáról. Rendezvénysorozatunk első helyszíne reggel 9 órától Kisvárdán, a Móricz Zsigmond úti óvodában volt, ahol vendégünk Kis Ottó, József Attila-díjas kortárs író-költő volt.  A gyerekek nagyon nagy lelkesedéssel fogadták a költőt, még a verseit is nagy-nagy átéléssel adták elő. A költő több művéből is ízelítőt adott az óvoda közösségének.

Következő helyszínünk Anarcson a Czóbel Minka Általános Iskola volt, ahol a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak zenés kulturális műsort. Ezt követően az iskola igazgatója Kertész Zoltánné tartott egy rövid előadást József Attila életéről, költészetéről, munkásságáról. Szavaló verseny következett a költő születésnapja alkalmából. 17 felső-tagozatos általános iskolai tanuló adta elő az általuk szabadon választható verseket. A szavalóknak nagy sikerük volt a helyi hallgatóság előtt. Minden fellépő Oklevelet és könyvjutalmat kapott.

Délután 13. órától került sor a kisvárdai Várday Kata Református Gimnáziumban a József Attila Szavalóversenyre, és Vári Fábián László József Attila és Tőkés László Díjas költővel, íróval való találkozásra, Író Olvasó program keretében. 27 középiskolás tanuló vett részt a szavalóversenyen.

A program szervezői könyvjutalommal és oklevéllel díjazták a fellépő fiatalokat. Ezzel a rendezvénnyel párhuzamosan folyt a Kisvárdai Polgármesteri Hivatal Konferencia termében a rendhagyó irodalmi óra Kis Ottó József Attila Díjas Költővel. A rendezvényen kb. 140 fő általános iskolás fiatal vett részt.

A nap zárásaként délután 16 órától a kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban zenés kulturális programot tartottunk. Felléptek és közreműködtek a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Író-Olvasó találkozó keretében mutatkozott be a felnőtt korosztálynak Kiss Ottó József Attila díjas költő. A 107108/02422 kódszámú projekt megvalósítását támogatták: A Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, A Kisvárdai Önkormányzat, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, A Várday István Városi Könyvtár. A rendezvénysorozatot szervezte a Van Esély Közhasznú Egyesület. A program az eredeti tervek szerint valósult meg. Valamennyi helyszínen nagy közönségsikernek lehettünk tanúi.

http://www.nka.hu/

 

 • Hírek

  • Nemzetközi Népművészeti Fesztivál Kisvárdán 2020

   2020. május 12.

   Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt 2020. augusztus 20.-án Kisvárda Várszínház és Művészetek Háza előtti téren 10 órakor kezdődő néptánc, népzenei műsorunkra.    

  • "Az idős, krónikus beteg embereknek nyújtott segítség a koronavírus-járvány idején"

   2020. május 04.

   Szeretnénk segíteni a rászoruló embereknek ebben a Covid-19 vírus miatt kialakult helyzetben, ezért a Civil Információs Centrum által hírdetett  "Az idős, krónikus beteg embereknek nyújtott segítség a koronavírus-járvány idején" programba szervezetünk, a Van Esély Közhasznú Egyesület is jelenkezett. 

  • "Tiszta Tudat, Józanság,,-Drogprevenciós előadás Záhonyban

   2020. március 10.

   A KORONAVÍRUS MIATT RENDEZVÉNYÜNKET ELHALASZTJUK!!!! TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG! - Drogprevenciós előadás Záhonyban. Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint az Árpád-vezér Általános Iskola közös...

  • "Tiszta Tudat, Józanság" Drogprevenciós előadás volt a Vári Emil Általános Iskolában

   2020. január 24.

   Hazánkban is az iskola a legnépszerűbb terepe a prevenciós aktivitásoknak. A Van Esély Közhasznú Egyesület, a VÁRDAKEF és Kisvárda Város Önkormányzata arra összpontosít, hogy még fiatal korban, a gyerekek körében végezzen drogmegelőzést, hogy távol maradhassanak a drogoktól. Ennek érdekében 2020....

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 > >> (27)


Copyright © 2020 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.