foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

Drogprevenciós előadáson vehettek részt a Fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola felsős tanulói 2019. május 21.-én 11:00 órától a Van Esély Közhasznú Egyesület, a VÁRDAKEF, Fényeslitke Önkormányzata, és a Kossuth Lajos Általános Iskola közös rendezésében megvalósult programon.

A program elején közösen nézték meg a „GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ” című drogprevenciós kisfilmet, amit a jelenlévők nagy odafigyeléssel követtek.

Ezt követően Majzik Balázs a Gyermekvédelmi és Szociális Főigazgatóság Drogmegelőzési Programok Osztályának Vezetője tartotta meg az előadását „Aktualitások, lehetőségek a kábítószerügy területén”címmel.

Ez követően Haga Renáta pszichológus adta elő a „Ne vegyél be mindent!” című előadását.

Az előadások tartalmasok és felejthetetlenek voltak a jelenlévők számára.

A szakemberek kiemelték a drogfogyasztás és az áldozattá válás összefüggéseit, valamint a helyes kortárs kapcsolatok fontosságát és a szabadidő hasznos eltöltésének szerepét is.

Felhívták a résztvevők figyelmét arra, hogy a szerhasználat okozta függőség további kriminális cselekmények elkövetésére is hajlamosít, mivel a kábítószer megvásárláshoz szükséges pénz megszerzése érdekében a függő személy akár súlyosabb bűncselekményeket is elkövethet. Az előadók végül az alábbi hasznos tanácsokkal látták el a fiatalokat:

• Soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét!

• Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, akiben megbíznak!

• Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!

• Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!

A KAB-KEF-18-A-26151 kódszámú program megvalósulását, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Van Esély Közhasznú Egyesület támogatta.

 

 • Hírek

  • Tiszta Tudat, Józanság! Drogprevenciós előadás-sorozat a Somogyi Rezső Általános Iskolában

   Tiszta Tudat, Józanság! Drogprevenciós előadás-sorozat a Somogyi Rezső Általános Iskolában

   2019. szeptember 16.

   Tiszta Tudat, Józanság! Drogprevenciós előadás-sorozat a Somogyi Rezső Általános Iskolában Nyilvánvaló, hogy még az előtt kell megállítanunk a kábítószerhasználatot, mielőtt még elkezdődne. A Van Esély Közhasznú Egyesület, a VÁRDAKEF és Kisvárda Város Önkormányzata arra összpontosít, hogy még fiatal...

  • Drogprevenciós előadás a Somogyiban

   Drogprevenciós előadás a Somogyiban

   2019. szeptember 04.

   Szeretettel hívunk és várunk minden  érdeklődőt a Van Esély Közhasznú Egyesület és a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskola közös rendezésében,tartandó "TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG" című egészségnevelési rendezvényünkre. Időpont: 2019. szeptember 13-án  11 órától Helyszín: Kisvárda, Somogyi Rezső...

  • Nemzetközi Népművészeti Fesztivál 2019.

   Nemzetközi Népművészeti Fesztivál 2019.

   2019. augusztus 21.

   Kisvárda városban immár ötödik alkalommal került megrendezésre, a mára már tradicionálissá vált NEMZETKÖZI NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁL 2019. Városunk ezzel a kulturális programmal csatlakozott Magyarország Kormánya által augusztus 20-ra meghirdetett „ISTEN ÉLTESSEN MAGYARORSZÁG! című...

  • Nemzetközi Népművészeti Fesztivál 2019. augusztus 20.

   Nemzetközi Népművészeti Fesztivál 2019. augusztus 20.

   2019. július 26.

   Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt 2019. augusztus 20.-án Kisvárda Várszínház és Művészetek Háza előtti téren 10 órakor kezdődő néptánc, népzenei műsorunkra. Fellépnek: - Mikolai "GYÖNGYÖSBOKRÉTA" Néptánccsoport /Erdély/ - Munkácsi Rusnaky Gurt és Népzenei Együttese /Kárpátalja/  -...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 > >> (23)


Copyright © 2019 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.