foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

Tiszta Tudat, Józanság! Drogprevenciós előadás-sorozat a Somogyi Rezső Általános Iskolában

Nyilvánvaló, hogy még az előtt kell megállítanunk a kábítószerhasználatot, mielőtt még elkezdődne. A Van Esély Közhasznú Egyesület, a VÁRDAKEF és Kisvárda Város Önkormányzata arra összpontosít, hogy még fiatal korban, a gyerekek körében végezzen drogmegelőzést, hogy távol maradhassanak a drogoktól. Ennek érdekében 2019. szeptember 13.-án 11 órai kezdettel „Tiszta Tudat, Józanság” címmel drogprevenciós előadást tartottunk a kisvárdai Somogyi Rezső Általános iskolában a 7-8. osztályos tanulók részére kb. 80 fő.

A program elején levetítettük a „GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ” című drogprevenciós kisfilmet, amit a jelenlévők nagy odafigyeléssel követtek. Ezt követően Pribula László a VÁRDAKEF szakmai vezetője mutatta be a kisvárdai VÁRDAKEF működését, tevékenységeit, jelentőségét.

A hatékony megelőzés szükségessége évek óta ismert. Jelenleg egyre több és több fiatal használ drogokat, bár milliárdokat költünk arra, hogy csökkentsük a kábítószerek használatát.
Szakembereink a drogokkal kapcsolatos legfontosabb információt olyan hasonlatok, filmek, felhasználásával értetik meg, amelyek megfelelnek a hallgatók életkorának pl. Nuggets című animációs kisfilm, amely népszerű a fiatalok körében. Nem csak azt mondjuk a gyerekeknek, hogy "Mondjatok nemet!", hanem úgy oktatjuk őket, hogy önmaguk jussanak erre a következtetésre. Előadásaink során pszichológus munkatársunk Haga Renáta segítségével azokat a problémákat is érintjük, amelyek gyakran a droghasználat mögött húzódnak meg, ami miatt a kábítószerhez nyúlt. A tizenévesek között általános az unalom vagy a másokkal történő kommunikációra való képtelenség. Amennyiben a problémával időben elkezdenek foglalkozni, akkor olyan megoldásokat lehet kidolgozni rájuk, amelyek segítségével az alkoholnak vagy más drogoknak való ellenállás könnyebbé válik. Olyan további témákat is érintünk, mint például célok kitűzése az életben és azok megvalósítása, melyek segítenek abban, hogy ne essenek bele a kábítószerek csapdájába. A drogmegelőző előadások tartalmát és előadásmódját mindenkor ahhoz a korcsoporthoz igazítjuk, amelyik éppen hallgatja őket. Az előadás során és azt követően mindenkor arra bátorítjuk a hallgatókat, hogy kérdezzenek és vegyenek részt aktívan a programban. Úgy gondoljuk, hogy a szeptember 13-i rendezvényen résztvevő fiatalokra, a jelen lévő intézményi dolgozókra is nagy hatással volt és elérte célját az interaktív, audiovizuális módszerekkel tartott prevenciós előadás.

A „TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG!” című, NEA-UN-19-Ö-V-0056 kódszámú drogprevenciós projekt megvalósulását a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

 • Hírek

  • "Tiszta Tudat, Józanság" Drogprevenciós előadás a Vári Emil Általános Iskolában

   2020. január 13.

   Tiszta Tudat, Józanság! - Drogprevenciós előadásSzeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint a Vári Emil Általános Iskola közös rendezésében tartandó „TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG!" című egészségnevelési...

  • "Tiszta Tudat, Józanság" Workshop

   2019. december 19.

   Tiszta Tudat Józanság A 2019. szeptember 26-án kezdődött „TISZTA TUDAT JÓZANSÁG” című önkéntes közösségi munkára, drogprevenció segítésére való felkészítés a végéhez ért. 2019. december 19.-én egy Workshop és szakmai tapasztalatcsere alkalmával az önkéntes segítők a képzési program elvégzéséről...

  • Jótékonysági Flashmob

   Jótékonysági Flashmob

   2019. december 19.

   A Karácsonyi Kavalkádban jótékonysági Flashmobot tartott 2019. december 18.-án 15 órai kezdettel aVan Esély Közhasznú Egyesület a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülettel, valamint a Tisza ETT-vel közösen.Az egyesületek munkatársai, önkéntesei, tagjai meleg teával, szaloncukorral és pogácsával...

  • Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket

   Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket

   2019. december 17.

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 > >> (26)


Copyright © 2020 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.