foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

Tiszta Tudat, Józanság! Drogprevenciós előadás-sorozat a Somogyi Rezső Általános Iskolában

Nyilvánvaló, hogy még az előtt kell megállítanunk a kábítószerhasználatot, mielőtt még elkezdődne. A Van Esély Közhasznú Egyesület, a VÁRDAKEF és Kisvárda Város Önkormányzata arra összpontosít, hogy még fiatal korban, a gyerekek körében végezzen drogmegelőzést, hogy távol maradhassanak a drogoktól. Ennek érdekében 2019. szeptember 13.-án 11 órai kezdettel „Tiszta Tudat, Józanság” címmel drogprevenciós előadást tartottunk a kisvárdai Somogyi Rezső Általános iskolában a 7-8. osztályos tanulók részére kb. 80 fő.

A program elején levetítettük a „GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ” című drogprevenciós kisfilmet, amit a jelenlévők nagy odafigyeléssel követtek. Ezt követően Pribula László a VÁRDAKEF szakmai vezetője mutatta be a kisvárdai VÁRDAKEF működését, tevékenységeit, jelentőségét.

A hatékony megelőzés szükségessége évek óta ismert. Jelenleg egyre több és több fiatal használ drogokat, bár milliárdokat költünk arra, hogy csökkentsük a kábítószerek használatát.
Szakembereink a drogokkal kapcsolatos legfontosabb információt olyan hasonlatok, filmek, felhasználásával értetik meg, amelyek megfelelnek a hallgatók életkorának pl. Nuggets című animációs kisfilm, amely népszerű a fiatalok körében. Nem csak azt mondjuk a gyerekeknek, hogy "Mondjatok nemet!", hanem úgy oktatjuk őket, hogy önmaguk jussanak erre a következtetésre. Előadásaink során pszichológus munkatársunk Haga Renáta segítségével azokat a problémákat is érintjük, amelyek gyakran a droghasználat mögött húzódnak meg, ami miatt a kábítószerhez nyúlt. A tizenévesek között általános az unalom vagy a másokkal történő kommunikációra való képtelenség. Amennyiben a problémával időben elkezdenek foglalkozni, akkor olyan megoldásokat lehet kidolgozni rájuk, amelyek segítségével az alkoholnak vagy más drogoknak való ellenállás könnyebbé válik. Olyan további témákat is érintünk, mint például célok kitűzése az életben és azok megvalósítása, melyek segítenek abban, hogy ne essenek bele a kábítószerek csapdájába. A drogmegelőző előadások tartalmát és előadásmódját mindenkor ahhoz a korcsoporthoz igazítjuk, amelyik éppen hallgatja őket. Az előadás során és azt követően mindenkor arra bátorítjuk a hallgatókat, hogy kérdezzenek és vegyenek részt aktívan a programban. Úgy gondoljuk, hogy a szeptember 13-i rendezvényen résztvevő fiatalokra, a jelen lévő intézményi dolgozókra is nagy hatással volt és elérte célját az interaktív, audiovizuális módszerekkel tartott prevenciós előadás.

A „TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG!” című, NEA-UN-19-Ö-V-0056 kódszámú drogprevenciós projekt megvalósulását a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

 • Hírek

  • Nemzetközi Népművészeti Fesztivál Kisvárdán 2020

   2020. május 12.

   Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt 2020. augusztus 20.-án Kisvárda Várszínház és Művészetek Háza előtti téren 10 órakor kezdődő néptánc, népzenei műsorunkra.    

  • "Az idős, krónikus beteg embereknek nyújtott segítség a koronavírus-járvány idején"

   2020. május 04.

   Szeretnénk segíteni a rászoruló embereknek ebben a Covid-19 vírus miatt kialakult helyzetben, ezért a Civil Információs Centrum által hírdetett  "Az idős, krónikus beteg embereknek nyújtott segítség a koronavírus-járvány idején" programba szervezetünk, a Van Esély Közhasznú Egyesület is jelenkezett. 

  • "Tiszta Tudat, Józanság,,-Drogprevenciós előadás Záhonyban

   2020. március 10.

   A KORONAVÍRUS MIATT RENDEZVÉNYÜNKET ELHALASZTJUK!!!! TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG! - Drogprevenciós előadás Záhonyban. Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint az Árpád-vezér Általános Iskola közös...

  • "Tiszta Tudat, Józanság" Drogprevenciós előadás volt a Vári Emil Általános Iskolában

   2020. január 24.

   Hazánkban is az iskola a legnépszerűbb terepe a prevenciós aktivitásoknak. A Van Esély Közhasznú Egyesület, a VÁRDAKEF és Kisvárda Város Önkormányzata arra összpontosít, hogy még fiatal korban, a gyerekek körében végezzen drogmegelőzést, hogy távol maradhassanak a drogoktól. Ennek érdekében 2020....

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 > >> (27)


Copyright © 2020 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.