foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

Hazánkban is az iskola a legnépszerűbb terepe a prevenciós aktivitásoknak.

A Van Esély Közhasznú Egyesület, a VÁRDAKEF és Kisvárda Város Önkormányzata arra összpontosít, hogy még fiatal korban, a gyerekek körében végezzen drogmegelőzést, hogy távol maradhassanak a drogoktól. Ennek érdekében 2020. január 23.-án 11 órai kezdettel „Tiszta Tudat, Józanság” címmel drogprevenciós előadást tartott a kisvárdai Vári Emil Általános Iskolában a 7-8. osztályos tanulók részére kb. 60 fő.

Ha a gyerekek megfelelő életkorban vesznek részt drogfogyasztás megelőzését célzó programokban, az iskolai drogprevenció, a korosztályhoz szóló saját beszámoló eredményezheti, hogy ezek a fiatalok már kevésbé fogják a későbbiekben kipróbálni a drogokat. Az alkohol – és droghasználat nagyon sok gyermeket, fiatalt érint. A drogprevenció célja, hogy a fiatalokban kialakuljanak az egészségfejlesztési szemlélet készségei, megismerjék a függőség káros hatásait, ezáltal elhatárolódjanak a drogoktól, tudatmódosítószerektől.

A program elején közösen nézték meg a „GINA AZ ÖRÖK BARÁTNŐ” című drogprevenciós kisfilmet, amit a jelenlévők nagy odafigyeléssel követtek. Ezt követően Majzik Balázs a Nemzeti Népegészségügyi Központ Drogmegelőzési Programok Osztályának vezetője tartotta meg az előadását „Aktualitások, és lehetőségek a kábítószerügy területén” címmel, majd pedig Haga Renáta a Felső-Szabolcsi Kórház pszichológusa megtartotta a „Ne vegyél be mindent” című előadását.

A előadók hangsúlyozták, amikor a gyerekekhez szóltak: a döntés az ő kezükben van. Hiszen mi lehet fontosabb az életben ennél? A család, a barátok, az egészség, és legfőképpen, hogy célokat tűzzenek maguk elé, legyenek értékes élményeik és akkor nem fognak hozzányúlni a kábítószerhez

A „TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG!” című, NEA-UN-19-Ö-V-0056 kódszámú projekt megvalósulását a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

 • Hírek

  • Nemzetközi Népművészeti Fesztivál Kisvárdán 2020

   2020. május 12.

   Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt 2020. augusztus 20.-án Kisvárda Várszínház és Művészetek Háza előtti téren 10 órakor kezdődő néptánc, népzenei műsorunkra.    

  • "Az idős, krónikus beteg embereknek nyújtott segítség a koronavírus-járvány idején"

   2020. május 04.

   Szeretnénk segíteni a rászoruló embereknek ebben a Covid-19 vírus miatt kialakult helyzetben, ezért a Civil Információs Centrum által hírdetett  "Az idős, krónikus beteg embereknek nyújtott segítség a koronavírus-járvány idején" programba szervezetünk, a Van Esély Közhasznú Egyesület is jelenkezett. 

  • "Tiszta Tudat, Józanság,,-Drogprevenciós előadás Záhonyban

   2020. március 10.

   A KORONAVÍRUS MIATT RENDEZVÉNYÜNKET ELHALASZTJUK!!!! TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG! - Drogprevenciós előadás Záhonyban. Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint az Árpád-vezér Általános Iskola közös...

  • "Tiszta Tudat, Józanság" Drogprevenciós előadás volt a Vári Emil Általános Iskolában

   2020. január 24.

   Hazánkban is az iskola a legnépszerűbb terepe a prevenciós aktivitásoknak. A Van Esély Közhasznú Egyesület, a VÁRDAKEF és Kisvárda Város Önkormányzata arra összpontosít, hogy még fiatal korban, a gyerekek körében végezzen drogmegelőzést, hogy távol maradhassanak a drogoktól. Ennek érdekében 2020....

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 > >> (27)


Copyright © 2020 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.