foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

Sikeres volt az "EMLÉKEZZ ÉS EMLÉKEZTESS" című első világháború eseményeire emlékező kulturális rendezvény és történelmi vetélkedő.  A Kisvárda Város és vonzáskörzetébe tartozó általános iskolás tanulók részvételével emlékezetes vetélkedőt tartott a Van Esély Közhasznú Egyesület

A megemlékezésre a kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban került sor 2018. március 21-én 13:30. órai kezdettel.

Dr. Bene János rövid megnyitója után az emlékünnepség keretében kulturális műsort, szavalatot adott elő Pongó Ibolya a Várday Kata Református Gimnázium 11. B osztály tanulója. Ezt követően Leleszi Tibor, Kisvárda Város Polgármestere tartott egy rövid megemlékezést, majd az első világháborús dalokat éneklő Kisvárdai Városi Dalárda műsorát hallgathatták meg a jelenlévők. Ezután Szeifried Zoltán kisvárdai festő-grafikus művész „Ludwig bakák” című kiállítására és az általános iskolások rajzkiállítás megnyitására és megtekintésére került sor. A megemlékezés folytatásaként 14:00 órai kezdettel a történelmi vetélkedő zajlott az első világháborúról amelyet Szivák Gábor könyvtárigazgató nyitott meg.

A megemlékezés és a vetélkedő végén a résztvevő iskolások oklevelében és könyvjutalomban részesültek a Van Esély Közhasznú Egyesület által.

A rendezvény szervezésébe bekapcsolódtak a város közintézményei, egyházi és civilszervezetei is.

A programot a KKETTKK CP-04 pályázati azonosítószámú projekt a Közép- és Kelet- európai Történelem Társadalom Kutatásáért közalapítvány támogatásával valósult meg.    

 

 

 

 


Copyright © 2018 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.