foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

Boldog születésnapot, Magyarország! - zenével is ünnepelt Kisvárda Boldog születésnapot, Magyarország! Ez olvasható egy kávézó tábláján, Kisvárdán. És ha születésnap, akkor zene, ha pedig zene, az legyen mindenkié. Immáron harmadik alakalommal különleges zenei élményben lehetett részük azoknak, akik kilátogattak a Kárpát-medencei Népzenei Együttesek és Szólisták koncertjére Kisvárdán.

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére. Az ünnep fényét emelte a mai koncert. Határon innen és túlról - Kisvárdáról, Nyíregyházáról, Szatmárnémetiből, Balmazújvárosból, Tuzsérról, Kárpátaljáról, Gálocsról - érkeztek népzenei művészek, előadók, hogy megcsillogtassák ének- és zenetudásukat.

 

A Szent István napi rendezvény különlegessége, hogy itt vannak Kisvárdán mindazok a népzenei csoportok és szólisták, akik az élő magyar népzene tradicionális értékeinek magas szintű tolmácsolói, éltetői és megtartói - mondta Szarvas Mónika népdalénekes. Kisvárda város nevében Nagy Józsefné alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

 

"Ha mi anyaországi magyarok megértjük és befogadjuk nemzetrészeink kultúráját, akkor reménnyel nézhetünk abba a jövőbe, amelyben a magyarság szerves részévé válik minden Kárpát- medencei magyar számára." - fogalmazott az alpolgármester köszöntőjében.

 

Mint mondta, jó érzés ma a dinamikusan fejlődő Kisvárdán élni és büszkeséggel tölti el, hogy ennek a rendezvénynek immáron harmadik alakalommal lehet házigazdája. "Ma olyan esemény részesei leszünk, melyet méltónak mondhatunk magyarságunk büszke vállalásához, összetartozásunk megerősítéséhez. Hiszen, kultúránk megőrzéséért, ápolásáért és továbbörökítéséért felelősséggel tartozunk. Ennek érdekében mindent meg kell tennünk" - mutatott rá Nagy Józsefné.

 

Délelőtt fellépett a 10 tagú, 1999-ben alakult tuzséri Garabonciások. Az ukrajnai Munkácsról érkezett Rusnaky Gurt népzenei együttes forró hangulatot teremtett a közönség nagy örömére. De itt volt a Kisvárdán igen ismert és elismert Dou-Art pengetős citerazenekar is. Romániából, egészen pontosan Szatmárnémetiből a 2010-ben alapított Bartók Hagyományőrző Kulturális Egyesület Művészcsoportja érkezett, akik szatmári dallamokat szólaltattak meg.

 

Aros Lilla Kitti nívódíjas citeraművész kunsági dallamokat játszott a citeráján, majd a Nyírség-Tirpák Népzenei Együttes lépett a színpadra Nyíregyházáról, akik nyírségi, tirpák valamint Tiszántúli népdalokat adtak elő. Kárpátaljáról a Csipkés Népzenei Művész Együttes érkezett. Ők 2014 őszén alakultak és szoros kapcsolatot ápolnak Pál István Szalonnával - ebben az évben egy cimbalmot kapott a zenekar Pál Istvántól.

 

A koncertet Szarvas Mónika népdalénekes nyitotta meg, akit Baksa Hajnalka kísért hegedűn.

 

A programsorozat fővédnöke, Dr. Seszták Miklós az egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője.

 

Forrás:

frissmedia.hu

 

 

 • Hírek

  • "Tiszta Tudat, Józanság" Drogprevenciós előadás-sorozat

   2019. január 11.

     Szeretettel hívjuk és várjuk a Kisvárda Város Önkormányzata, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint a Dögei Ölbey Irén Általános Iskola közös rendezésében tartandó " TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG " című egészségnevelési rendezvényünkre. Időpont: 2019. január...

  • Egészségnevelési nap - Drogprevenciós rendezvény Kisvárdán

   2019. január 03.

   Egészségnevelési nap - Drogprevenciós rendezvény Kisvárdán! Szeretettel hívjuk és várjuk a Kisvárda  Város Önkormányzata, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint a Kisvárdai Szakképzési Centrum és a II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakképző Iskola...

  • Áldott, Békés Karácsonyt és Eredményekben Gazdag Új Esztendőt kívánunk!

   2018. december 20.

   BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁN A VAN ESÉLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET      

  • Sikeres volt a karácsonyi jótékonysági rendezvény

   2018. december 20.

     SIKERES VOLT a KISVÁRDA VÁROS FŐ-TERÉN MEGRENDEZETT "KARÁCSONYI KAVALKÁD" CÍMŰ PROGRAMSOROZAT KERETÉBEN TARTOTT "JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNY", amelyre 2018. december 17-én került sor. A Van Esély Közhasznú Egyesület és a Béres József TIT Kisvárdai Egyesület dolgozói, önkéntesei és tagsága, vendégül látta a...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >> (17)


Copyright © 2019 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.