foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

Boldog születésnapot, Magyarország! - zenével is ünnepelt Kisvárda Boldog születésnapot, Magyarország! Ez olvasható egy kávézó tábláján, Kisvárdán. És ha születésnap, akkor zene, ha pedig zene, az legyen mindenkié. Immáron harmadik alakalommal különleges zenei élményben lehetett részük azoknak, akik kilátogattak a Kárpát-medencei Népzenei Együttesek és Szólisták koncertjére Kisvárdán.

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére. Az ünnep fényét emelte a mai koncert. Határon innen és túlról - Kisvárdáról, Nyíregyházáról, Szatmárnémetiből, Balmazújvárosból, Tuzsérról, Kárpátaljáról, Gálocsról - érkeztek népzenei művészek, előadók, hogy megcsillogtassák ének- és zenetudásukat.

 

A Szent István napi rendezvény különlegessége, hogy itt vannak Kisvárdán mindazok a népzenei csoportok és szólisták, akik az élő magyar népzene tradicionális értékeinek magas szintű tolmácsolói, éltetői és megtartói - mondta Szarvas Mónika népdalénekes. Kisvárda város nevében Nagy Józsefné alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

 

"Ha mi anyaországi magyarok megértjük és befogadjuk nemzetrészeink kultúráját, akkor reménnyel nézhetünk abba a jövőbe, amelyben a magyarság szerves részévé válik minden Kárpát- medencei magyar számára." - fogalmazott az alpolgármester köszöntőjében.

 

Mint mondta, jó érzés ma a dinamikusan fejlődő Kisvárdán élni és büszkeséggel tölti el, hogy ennek a rendezvénynek immáron harmadik alakalommal lehet házigazdája. "Ma olyan esemény részesei leszünk, melyet méltónak mondhatunk magyarságunk büszke vállalásához, összetartozásunk megerősítéséhez. Hiszen, kultúránk megőrzéséért, ápolásáért és továbbörökítéséért felelősséggel tartozunk. Ennek érdekében mindent meg kell tennünk" - mutatott rá Nagy Józsefné.

 

Délelőtt fellépett a 10 tagú, 1999-ben alakult tuzséri Garabonciások. Az ukrajnai Munkácsról érkezett Rusnaky Gurt népzenei együttes forró hangulatot teremtett a közönség nagy örömére. De itt volt a Kisvárdán igen ismert és elismert Dou-Art pengetős citerazenekar is. Romániából, egészen pontosan Szatmárnémetiből a 2010-ben alapított Bartók Hagyományőrző Kulturális Egyesület Művészcsoportja érkezett, akik szatmári dallamokat szólaltattak meg.

 

Aros Lilla Kitti nívódíjas citeraművész kunsági dallamokat játszott a citeráján, majd a Nyírség-Tirpák Népzenei Együttes lépett a színpadra Nyíregyházáról, akik nyírségi, tirpák valamint Tiszántúli népdalokat adtak elő. Kárpátaljáról a Csipkés Népzenei Művész Együttes érkezett. Ők 2014 őszén alakultak és szoros kapcsolatot ápolnak Pál István Szalonnával - ebben az évben egy cimbalmot kapott a zenekar Pál Istvántól.

 

A koncertet Szarvas Mónika népdalénekes nyitotta meg, akit Baksa Hajnalka kísért hegedűn.

 

A programsorozat fővédnöke, Dr. Seszták Miklós az egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője.

 

Forrás:

frissmedia.hu

 

 

 • Hírek

  • Sikeres volt a „CSALÁDI NAPOK KISVÁRDÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN!” című ifjúsági találkozó

   Sikeres volt a „CSALÁDI NAPOK KISVÁRDÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN!” című ifjúsági találkozó

   2018. szeptember 27.

     Sikeres volt a Van Esély Közhasznú Egyesület szervezésével, valamint az Anarcsi Iskolás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány; Dögei Tanköteles Korú Gyermekekért Közalapítvány; Váry Emil Általános Iskola együttműködésével 2018. szeptember 26-án megrendezett „CSALÁDI NAPOK KISVÁRDÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN!”...

  • „CSALÁDI NAPOK KISVÁRDÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN!” 2018. szeptember 26-án a Van Esély Közhasznú Egyesület szervezésében.

   „CSALÁDI NAPOK KISVÁRDÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN!” 2018. szeptember 26-án a Van Esély Közhasznú Egyesület szervezésében.

   2018. szeptember 11.

   A Van Esély Közhasznú Egyesület szervezésével, valamint az Anarcsi Iskolás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány; Dögei Tanköteles Korú Gyermekekért Közalapítvány; Váry Emil Általános Iskola együttműködésével 2018. szeptember 26-án: „CSALÁDI NAPOK KISVÁRDÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN!” címmel ifjúsági találkozót,...

  • Sikeres volt a

   Sikeres volt a "Legyen a zene mindenkié!" népzenei rendezvény!

   2018. augusztus 21.

   Boldog születésnapot, Magyarország! - zenével is ünnepelt Kisvárda Boldog születésnapot, Magyarország! Ez olvasható egy kávézó tábláján, Kisvárdán. És ha születésnap, akkor zene, ha pedig zene, az legyen mindenkié. Immáron harmadik alakalommal különleges zenei élményben lehetett részük azoknak,...

  • LeszFeszt 2018

   LeszFeszt 2018

   2018. július 09.

     A VAN ESÉLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET IDÉN IS RÉSZT VETT A KISVÁRDAI VÁRKERTBEN MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ LESZFESZTEN JÚLIUS 5-7. KÖZÖTT. A RENDEZVÉNY HÁROM NAPJA ALATT  MINDEN KOROSZTÁLY BETEKINTHETETT  A CIVILSZERVEZETEK SÁTRÁBAN BEMUTATKOZÓ EGYESÜLETÜNK MUNKÁJÁBA. ELSŐSORBAN AZ EGÉSZSÉGNEVELÉSI PREVENCIÓS...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >> (16)


Copyright © 2018 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.