foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

A Van Esély Közhasznú Egyesület szervezésével, valamint az Anarcsi Iskolás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány; Dögei Tanköteles Korú Gyermekekért Közalapítvány; Váry Emil Általános Iskola együttműködésével 2018. szeptember 26-án:

„CSALÁDI NAPOK KISVÁRDÁN ÉS TÉRSÉGÉBEN!” címmel ifjúsági találkozót, tapasztalatcserét, értékközpontú és értékteremtő, személyiségfejlesztést szolgáló egészségügyi, szociális, sport,- szabadidős kulturális programot, találkozási alkalmakat biztosítunk a 8-14 éves korú gyerekeknek, szüleiknek és nagyszüleiknek.

A programsorozat helyszíne: az Anarcsi Czóbel Minka Általános Iskola, ahol az Anarcsi, Dögei és a Kisvárdai Vári Emil társulási általános iskola általános iskolás tanulói bevonásával szervezünk közös programot.

A találkozó, olyan szervezett csoportos együttlétekre ad lehetőséget, ahol hasonló érdeklődésű fiatalok, gyerekek töltenek el egy teljes napot a személyes megismerkedés, barátkozás, kapcsolattartás, a közösségben szerezhető élmények reményében. Saját kortársaik, szüleik és nagyszüleik társaságában.

A program részletes bemutatása:

9:00: Résztvevők üdvözlése.

9:00-11:30: Az időjáráshoz igazodóan szabadtéri vagy tornatermi ügyességi játékok lebonyolítása. Sor és váltóverseny, futó és fogó játékok. Csapatmunka fontosságának tudatosítása. Megfigyelő és fejtörő tantermi játékok, társas és logikai játékok, sportvetélkedők. Foci, kézilabda, kosárlabda, asztalitenisz, stb. Különböző népi játékok megismerése, gyakorlása. Ének, tánc, kreatív alkotások, közös főzés a szülőkkel, bográcsozás.

A közös játékokra és kreatív tevékenységekre való motiválás.

11:30-12:30: "Tiszta Tudat Józanság" Drogprevenciós előadás, korcsoporthoz igazodó drogprevenciós kisfilm levetítése.

Előadást tartja: Majzik Balázs, aki a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság osztályvezetője.

12:30-13:30 : EDD MEG, AMIT FŐZTÉL!  (a közösen elkészített ebéd közös elfogyasztása).

13:30-14:30: Mozgásfajták, improvizációk zenére. A zene átélése, harmonikus mozgás, érzelmek mozdulatukon keresztül való kifejezése.

14:30-16:00: Gyermekek, szülők, pedagógusok fóruma.

Konfliktus helyzetek, stresszoldási lehetőségek.

A felnőttek és idősek iránt érzett tisztelet felébresztése.

Követendő családmodellek bemutatása. (filmvetítés) A családi munkamegosztás, a közös teherviselés fontosságának, szerepe.

 

A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az IFJ-GY-18-A-0014 kódszámú projekt keretében valósul meg

 

 • Hírek

  • "Tiszta Tudat, Józanság" Drogprevenciós előadás-sorozat

   2019. január 11.

     Szeretettel hívjuk és várjuk a Kisvárda Város Önkormányzata, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint a Dögei Ölbey Irén Általános Iskola közös rendezésében tartandó " TISZTA TUDAT, JÓZANSÁG " című egészségnevelési rendezvényünkre. Időpont: 2019. január...

  • Egészségnevelési nap - Drogprevenciós rendezvény Kisvárdán

   2019. január 03.

   Egészségnevelési nap - Drogprevenciós rendezvény Kisvárdán! Szeretettel hívjuk és várjuk a Kisvárda  Város Önkormányzata, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Kisvárdai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint a Kisvárdai Szakképzési Centrum és a II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakképző Iskola...

  • Áldott, Békés Karácsonyt és Eredményekben Gazdag Új Esztendőt kívánunk!

   2018. december 20.

   BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁN A VAN ESÉLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET      

  • Sikeres volt a karácsonyi jótékonysági rendezvény

   2018. december 20.

     SIKERES VOLT a KISVÁRDA VÁROS FŐ-TERÉN MEGRENDEZETT "KARÁCSONYI KAVALKÁD" CÍMŰ PROGRAMSOROZAT KERETÉBEN TARTOTT "JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNY", amelyre 2018. december 17-én került sor. A Van Esély Közhasznú Egyesület és a Béres József TIT Kisvárdai Egyesület dolgozói, önkéntesei és tagsága, vendégül látta a...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >> (17)


Copyright © 2019 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.