OTTHONUNK A FÖLD

2019. április 05-én rendeztük meg a Kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvodában az „OTTHONUNK A FÖLD” című komplex ismeretterjesztő-környezetismereti rendezvénysorozatot.

A 201108/01918 kódszámú projekt sikeres megvalósulását támogatták: a Nemzeti Kulturális Alap az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Kisvárda Város Önkormányzata, a Földkelte Egyesület és a Kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda.

A szervezésben, a megvalósításban, a projekt népszerűsítésében partnereink voltak: a kisvárdai történelmi egyházak, a város és vonzáskörzetének oktatási intézményei, civilszervezetei, a helyi média. Az intézményben napközben egyetemi tanárok, környezetvédő szervezetek és jeles környezetvédők szerepeltek ismeretterjesztő előadásaikkal, de volt filmvetítés, méhész bemutató, gyümölcslékóstoló, látványos és elgondolkodtató kiállítás és vetélkedő is.  

A projekt keretében rendeztünk az újrahasznosítás jegyében, az óvodások és a középiskolai diákok alkotásaiból készült kiállítást. A 10-14 éves korosztály részére környezetismeretei vetélkedőt tartottunk, amelyen az általános iskola 8 csapata vett részt.

A rendezvénysorozatban színvonalas kulturális műsort adtak a Kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda növendékei a nagyszámú közel 1200 fő érdeklődő közönségnek.

Megvalósított programjainkon keresztül széles skálán sikerült bemutatnunk a környezetismeret értékőrző, értékmentő, értékteremtő küldetését.

A programsorozat 2019.04.10-én zárul.

http://www.nka.hu/