Eredményes és sikeres volt a kisvárdai kulturális delegáció látogatása a romániai Szatmárnémetin és Mikolán, amelyre 2019. július 17.-én került sor.

A Van Esély Közhasznú Egyesület és a határon innen és túli kulturális – oktatási intézmények, a kisvárdai és a Szatmár-megyei kulturális szakemberek, népművelők, közel 10 éve tartják egymással a munkakapcsolatot.

Szatmárnémeti volt az első állomás, ahol a delegáció megbeszélte a közös szervezési munkával kapcsolatos jövőbeni teendőket és együttműködési formákat a Márton-napi, kisvárdai  kulturális rendezvényekre. Ezt követően vendéglátás valamint az Avram Iancu és az Ion Creanga Iskolák megtekintése következett.

Szatmárnémeti után Mikolára utazott a delegáció, hogy az ottani művészeti csoportokkal megbeszéljék a közös tennivalókat és aláírják az együttműködési megállapodásokat az augusztusi és a novemberi kisvárdai kulturális rendezvényekre.

Vendéglátónk Dr. Barabás Katalin /Kati Néni/ volt, aki a Rákóczi Kulturális Egyesület alapító tagja és elnöke. A találkozó lehetőséget biztosítottunk a Mikolai és a Fényeslitkei községi polgármestereknek önkormányzataik közötti együttműködési megállapodások kezdeményezésére, folytatására is. A hivatalos tárgyalásokat szívélyes, baráti légkörű megbeszélések követték. A kisvárdai és a helyi kulturális delegáció tagjait bőséges vendéglátásban részesítették a helyiek. Emlékezetes esemény részesei lehettünk ezen a napon is.