foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

KÖZÖS ÖRÖKSÉGÜNK: A REFORMÁCIÓ

Kisvárda Város Önkormányzata, a Van Esély Közhasznú Egyesület, a Várday István Városi Könyvtár, a Béres József TIT Egyesületének rendezésében, a kisvárdai történelmi egyházak, a város és vonzáskörzetének oktatási intézményeinek civilszervezeteinek bevonásával,  a komplexitás igényével szeretnénk bemutatni a KÖZÖS ÖRÖKSÉGÜNK:  A REFORMÁCIÓ! című rendezvénysorozat keretében, az 500 éves reformáció történelmi értékeit.  A hitújítás szükségességét, a szabadság, a megújulni  vágyás és tudás, a család szeretetének, az emberek egymás iránti  nyitottságának, a bibliai etika betartásának fontosságát. Megemlékezéseket, kulturális rendezvényeket tartanánk a Kisvárdai Városi Könyvtárban, a Várszínház és Művészetek Házában.  Többek között, egyházi énekek, hangszerekkel, szólistákkal, csoportosan a reformáció történetét feldolgozó műveltségi vetélkedőt, ismeretterjesztő előadásokat, hangszeres és énekes szólisták részére bemutatkozási lehetőséget biztosítanánk. Továbbá a reformációval összefüggő, tanulók által készített rajzokból rendeznénk kiállítást. 2017. szeptember 21-én. 14 órától a Várday István Városi Könyvtárban rendezzük meg. 

A program záróeseményét 2017. október 05-én (csütörtökön 15 órától) Dögében az Ifjúsági Házban tartjuk. 

A rajzpályázatot általános iskolás tanulók részére szervezzük. A jelentkezők saját ötletük alapján A4-es nagyságú keménypapírra olyan alkotásokat készítsenek, amelyek összefüggenek a reformáció történetével. Az alkotásaiknak adjanak címet. Írják rá a nevüket, címüket és elérhetőségüket, melyik iskolába és hányadik osztályba járnak. 

A rajzokat a Kisvárdai Városi Könyvtár portáján kell leadni 2017. szeptember 15-ig

Tervezett programjainkon keresztül szeretnénk bemutatni a reformáció gazdag kulturális örökségét, értékőrző, értékmentő, értékteremtő küldetését. A projektbe általános iskolai tanulókat vonnánk be. A műveltségi vetélkedő anyagát a reformáció történetére alapozzuk, elsősorban általános iskolai tananyagra építve. A felkészüléshez szükséges ismeretanyagot a Várday István Városi Könyvtár honlapján lehet megtalálni.

Kérjük és várjuk, köszönettel fogadjuk az iskolák rendezvényre való jelentkezését. Bízunk abban, hogy felhívásunk nyitottságra és motivációra talál. Így közösen méltóképpen tudunk emlékezni erre a történelmi eseményre. 

 A programban résztvevőket, csapatokat, a fellépő diákokat elismerésben, díjazásban részesítjük!

 

Jelentkezni lehet: 2017. szeptember 10-ig, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

 


Copyright © 2019 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.