foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06 30 719 7740
vanesely@indamail.hu
vaneselykhe.hu

Van Esély

Közhasznú Egyesület Kisvárda

KÖZÖS ÖRÖKSÉGÜNK: A REFORMÁCIÓ

2017. szeptember 21-én rendeztük meg a Kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban, a KÖZÖS ÖRÖKSÉGÜNK: A REFORMÁCIÓ című komplex kulturális rendezvénysorozatot. A REB-17-PROG-0013 kódszámú projekt sikeres megvalósulását támagatták: a Reformáció Emlékbizottság, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Kisvárda Város Önkormányzata, a Várday István Városi Könyvtár, a Béres József TIT Egyesülete, a Kisvárdai Rétközi Múzeum, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza.

A szervezésben, a megvalósításban, a projekt népszerűsítésében partnereink voltak: a kisvárdai történelmi egyházak, a város és vonzáskörzetének oktatási intézményei, civilszervezetei, a helyi média. A komplexitás igényével sikerült bemutatnunk  az 500 éves reformáció történelmi értékeit.  A hitújítás szükségességét, a szabadság, a megújulni  vágyás és tudás, a család szeretetének, az emberek egymás iránti  nyitottságának, a bibliai etika betartásának fontosságát. A projekt keretében megrendeztük a reformáció történetét feldolgozó kiállítást. A 10-14 éves korosztály részére történelmi-műveltségi vetélkedőt, amelyen 8 általános iskola tanulói vettek részt. Tartottunk ismeretterjesztő előadásokat, a Luther életét és munkásságát bemutató filmvetítéseket. A rendezvénysorozatban fellépő, hangszeres és énekes csoportok, szólisták egyházi zenét, énekeket mutattak be az érdeklődő közönségnek. Sikeres volt a reformációval összefüggő, általános iskolai tanulók által készített rajzokból rendezett kiállítás is, amelyet a Várday István Városi Könyvtárban mutattunk be. 

A program záróeseményét 2017. október 05-én (csütörtökön 15 órától) Dögében az Ifjúsági Házban tartjuk. 

 

Megvalósított rogramjainkon keresztül széles skálán sikerült bemutatnunk a reformáció gazdag kulturális örökségét, értékőrző, értékmentő, értékteremtő küldetését. A projekt rendezvényeibe elsősorban általános iskolai tanulók kapcsolódtak be. De más korosztályok is megtisztelték rendezvényeinket személyes jelenlétükkel.

 


Copyright © 2020 Van Esély Közhasznú Egyesület Rights Reserved.